Het hotel

Het hotel

Het eerste hotel wat haar intrede mag doen in monumentenstad Zierikzee. Maar beter is om dit gastvrije grand hotel als stadslogement te bestempelen. Want dat is wat dit hotel nastreeft: gastvrij, intiem en persoonlijk. Waar de oorspronkelijke noodzaak om te overnachten transformeert naar een plezierige herinnering die een warm gevoel oproept. Het gevoel van ‘ouderwets’ genieten, oprechte vriendschap en klassieke hoffelijkheid.

De vergaderzalen

De Havenzaal: Majestueus kijkt de Havenzaal uit over de binnenhaven van Zierikzee. Statig en toch ook warm. Wat bij binnenkomst als eerste opvalt is de schitterende vloerbedekking. Het ontwerp ‘Papillon’ van de Franse modeontwerper Christian Lacroix –voor Mondragon op maat en kleur gestyled – draagt bij aan het unieke karakter van de ruimte.

Met 80 m2 biedt de Havenzaal ruimte aan vergaderingen tot ongeveer 25 personen, (zakelijke) bijeenkomsten tot 50 personen, diners van 30 tot 60 personen en recepties tot wel 100 personen. Het kan allemaal. Natuurlijk hebben wij bijbehorende audiovisuele middelen voor u ter beschikking.

De Heerenkamer: Onder de nok, in het historische ‘torentje van Mondragon’ treft u de Heerenkamer van Mondragon aan, waar natuurlijk ook dames welkom zijn. Donker gebeitste spanten en sporen dragen bij aan de geborgenheid die deze ruimte uitstraalt. Overdag en ’s avonds doet de Heerenkamer dienst als de lounge voor onze hotelgasten, met een keur aan kranten, tijdschriften en boeken.

Echter voor kleinere besloten gezelschappen is de Heerenkamer ook regelmatig beschikbaar voor private dining tot ongeveer 20 personen. En dan bent u een avond ‘heer of dame van Mondragon’ en zit u met uw gezelschap wel heel bijzonder te genieten van de verrichtingen van onze chef.

De luxe hotelkamers

Onze kamers zijn speciaal voor u met zorg door Studio Bink samengesteld. Herbeleef oude tijden terwijl u geniet van alles wat het hotel u te bieden heeft.
De 38 hotelkamers hebben een viertal kleurschema's meegekregen, waarbij elk thema haar eigen windstreek en positie ten opzichte van de zon reflecteert. Zo profiteren de Gold & Blue Rooms van het noorderlicht, de Renaissance Green Rooms begroeten de opgaande zon in het oosten, de Metropolitan Silver Rooms brengen zuidelijke kalmte op het middaguur en de Rembrandt Red Rooms zwaaien de zon 's avonds uit bij het ondergaan in het westen. Elke kamer draagt zo bij aan een aangenaam en zeer comfortabel verblijf, zelfs als de Zeeuwse zon een dagje verstek laat gaan.

De omgeving

De stad Zierikzee is een prachtige historische stad met talloze middeleeuwse straatjes en ongeveer 11.000 inwoners telt 568 monumenten. De geschiedenis van handel, vakmanschap en visserij heeft veel en nog steeds zichtbare sporen nagelaten. Monumentale poorten, gevels, kerken, torens en windmolens sieren het silhouet van Zierikzee. De oude stad is sinds 1971 historisch erfgoed.

Soort locatie

 • Hotel

Beschikbare faciliteiten

 • Beamer
 • Catering
 • Draadloos internet

Evenementen

 • Vergadering / Seminar

Ligging

 • Aan het water

Betaalmogelijkheden

 • Visa
 • Mastercard
 • Pin

Zaal informatie

De Havenzaal

Oppervlakte 80 m2

Carre
20
Theater
60
Cabaret
26
U-vorm
14
School
60
Diner
60

De Heerenkamer

Oppervlakte 35 m2

Carre
20
Diner
20
9.0 | 1 review

Reviews van gasten

Greet Pauwels

27-11-2023 15:25

9

Beste Dankjewel om de meerwaarde te geven aan onze directie 2 daagse. Het hotel en de service waren top!

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • wifi
 • lift
 • Receptie

8 uur vergaderen in Zeeland doet u met dit 8 uurs vergaderarrangement. Aan de Oude Haven, in het historisch hart van Zierikzee, voelt iedereen zich thuis. Het hotel staat voor kwaliteit, rust en geborgenheid.